رد کردن پیوندها

بیماری های دستگاه تعادل

بیماری های دستگاه تعادل و درمان آن با کلینیک پارس.در خدمت شما هستیم و به شما پیشنها می‌کنیم همراه ما باشید و این مطلب را تا انتها مطالعه نمایید.

لوگو سایت سمعک پارس         ۰۲۶۳۳۲۲۵۱۳۶۸ || ۰۹۱۹۳۶۳۶۱۰۱

سیستم تعادلی گوش

سیستم تعادلی گوش مهم ترین اندام تعادلی بدن می‌باشد. که این عضو  نقش بی هم تایی را در حفظ تعادل بدن به نمایش می‎‌گذارد. سیستم تعادلی گوش دچار ضعف یا کمی نقض شود، علائم تعادلی مختلف و پیوسته بهم از جمله سرگیجه، عدم تعادل، دید تار، حالت تهوع و …. موجب می‌شود.

مطالعه نمایید: انواع سمعک

در این مطلب به بررسی بعضی از مهم ترین بیماری‌های سیستم تعادلی گوش می‌پردازیم؛

بیماری های سیستم تعادلی

  1. لابیرنتیت
  2. نوریت دهلیزی
  3. سرگیجه‌ وضعیتی خوش خیم
  4. بیماری منییر
  5. بیماری‌های مرکزی و مغزی
  6. اختلال دوطرفه‌ دهلیزی
  7. پارگی مجرای نیم دایره‌ای فوقانی
  8. فیستول پری لنف
  9. میگرن و سرگیجه میگرنی
  10. سرگیجه گردنی

علائم و تشخیص بیماری سیستم تعادلی

بیماری لابیرنتیت

عفونت گوش داخلی است.
معمولاً به همراه یا بعد از عفونت دستگاه تنفسی مثل دچار شدن به سرماخوردگی رخ می‌دهد. گاهی هم پس از عفونت گوش میانی درست می‌شود. ویروس یا باکتری به گوش داخلی حمله می‌کند. و منجر به سرگیجه‌  می‌شود که یه مدت به طول می‌انجامد. و همراه با تهوع و استفراغ است. در اين حالت، به جز عدم تعادل، فرد دچار کم شنوایی هم می‌شود.

بیماری های دستگاه تعادل به کمک کلینیک پارس برای شما درمان می‌شود.با ما در تماس باشید.

مطالعه نمایید: اقدامات لازم برای خرید سمعک

بیماری های دستگاه تعادل

بیماری نوریت دهلیزی

به ملتهب شدن قسمت دهلیزی عصب هشتم که از ویروس موجب شده است. و منجر به حالت سرگیجه چرخشی شدید همراه با تهوع و استفراغ و عدم تعادل در زمان راه رفتن می‌شود و این خودش از انواع بیماری های دستگاه تعادل می‌باشد. علائمش روزها تا هفته‌ها پایدار خواهد بود. دونوع درمان دارد که در مرحله اول درمان دارویی انجام می‌شود. این اختلال شامل، درمان علامتی از طریق داروهای ضد سرگیجه و درمان علتی با هدف از بین بردن عامل عفونی است . اما اگر علایم باقی بماند ، اجرای تمرینات توانبخشی دهلیزی برای کمک به جبران مرکزی و بازیابی تعادل پوسچرال توصیه می‌شود.
درمان بیماری نوریت دهلیزی با کلینیک پارس.

مطالعه نمایید: شنوایی سنجی در کرج

شنوایی سنجی

سرگیجه‌ وضعیتی خوش خیم :

سرگیجه وضعیتی خوش‌خیم (BPPV) است. وقتی ایجاد می‌شود که ذرات کلسیمی خاص (کریستال) اتولیت کنده شده، و وارد مجاری نیم دایره‌ای می‌شوندBPPV . مخصوصا در افراد سن بالا و یا افرادی که سابقه‌ ضربه به سر دارند، شایع است. ۵۰ درصد اشخاص با سن ۶۵ سال که از گیجی و سرگیجه شکایت دارند. دچار BPPV هستند.
کریستال‌ها در کانال، نحوه‌ حرکت مایع در کانال را تغییر می‌دهند. پس اطلاعات نادرستی در مورد حرکت سر به مغز می‌فرستند.‌ این مسئله می‌تواند موجب علائم گیجی و سرگیجه با تغییر موقعیت سر‌شود. بیشتر افراد دچار BPPV با غلت خوردن در رختخواب، همینطور دراز کشیدن، ایستادن، خم شدن و به بالا نگاه کردن، دچار سرگیجه می‌شوند. این علائم بیشتر کم‌تر از ۱ دقیقه به طول می‌انجامد. عدم تعادل به‌خصوص هنگام راه رفتن دیده می‌شود. برای تشخیص این بیماری، از مانور خاصی تحت عنوان هالپایک استفاده می‌گردد.

اما درمان این نوع از بیماری های دستگاه تعادل:

درمان‌های خاصی برای BPPV وجود دارد که عبارت است از: مانور Epley و مانور Semont، و تمرینات برندت ـ داروف .
(Brandt-Daroff) تمرین برندت ـ داروف در بیماران دچار سرگیجه به همراه با ترس و اضطراب نیز درست است. تمرینات درمانی BPPV، کیفیت زندگی بیمار را افزایش داده است. و خطر افتادن و رخداد سرگیجه با حرکت سر را کمتر می‌کند.

درمان مشکلات تعادلی

بیماری منییر

بیماری منییر یا هیدروپس آندولنف هنگامی ایجاد می‌شود که، فشار مایعات گوش داخلی بیشتر می‌شود. این مسئله ممکن است به علت افزایش ترشح مایعات یا مشکل در باز جذب باشد. در این بیماری، سرگیجه‌های حمله‌ای، تهوع و گاهی استفراغ اتفاق افتاده و سرگیجه، چند دقیقه تا چند ساعت طول می‌کشد. در اوایل بیماری، فرد تنها در هنگام حمله، کم شنوایی دارد. و در مراحل بالاتر، کم‌شنوایی دائمی مي‌گردد.
کم‌شنوایی هنگام حمله بدتر شده و فرد حس پری گوش و وزوز دارد. آزمون ECochG در تشخیص بیماری منییر نقش با اهمیتی ايفاء مي‌كند.در بیماران منییری یا هر بیماری که دچار نوسان عملکرد دهلیزی است. هدف، تغییر عملکرد دهلیزی بیمار نمی‌باشد. بلکه بیمار باید انتظار گیجی را داشته باشد. آن را پیش‌بینی نماید. و محیط امنی برای شما بسازد.

بیماری‌های مرکزی و مغزی

اختلالات دهلیزی مرکزی به طور کم‌تری از بیماری های دستگاه تعادل متداول هستند. و همینطور به توانبخشی، چندان جواب نمی‌دهند. علائم در اختلالات دهلیزی مرکزی، اغلب به صورت دائمی هستند. بیشترین اختلال مرکزی همراه با گیجی و میگرن است.
میگرن دارای انواع مختلفی است و همینطور گاهی حتی بدون سر درد وجود دارد. میگرن دهلیزی، علائمی شبیه به بیماری منییر دارد. اما شخص به داروهای منییر جواب نمی‌دهد.

شیوع میگرن از منییر بیشتر است. بیشتر کودکان دچار گیجی و میگرن هستند. اما بیشترین سن شیوع آن بین سن ۳۰ تا ۴۵ سالگی است. خیلی از این بیماران گیجی یا سرگیجه، عدم تعادل و حساسیت به حرکت را دارند. درمان میگرن هم به دو صورت رفتاری و هم دارویی می‌باشد. درمان رفتاری شامل آموزش دادن به بیمار برای داشتن الگوی یک خواب منظم، کم شدن استرس، رژیم میگرن و همینطور پرهیز از شکلات، پنیر و حذف کافئین (مثل قهوه) است. داروهايي مثل آسپرین، استامینوفین، ایبوبروفن و … برای برطرف کردن حملات استفاده می‌شوند. پروپرانول، داروهای ضد افسردگی و مسدودکننده‌های کانال کلسیم و …برای جلوگیری از حمالت به‌کار می‌روند.

درمان بیماری های دستگاه تعادل

بیماری های دستگاه تعادل : ام اس MS

مالتیپل اسکلروزیس یا ام اس MS، عموماً بین سن ۲۰ تا ۴۰ سالگی آغاز می‌شود. در ۵ درصد اشخاص، خود را با سرگیجه نشان می‌دهد. ۵۰ درصد افراد، در طول دوره بیماری خود دچار سرگیجه شده است و خیلی اوقات علائمی شبیه اختلال دهلیزی دیده می‌گردد. فرد همینطور علاوه بر گیجی و علائم عصبی دیگر را نیز به شما نشان می‌دهد.

پیش سنکوپ اختلال مرکزی دیگری می‌باشد و زمانی اتفاق می‌افتد که خون کافی به دستگاه عصبی نمی‌رسد و این خودش از بیماری های دستگاه تعادل است. علت متداول آن عبارتند از: هایپرونتیلیشن و کاهش فشار خون زمانی فرد ناگهانی می‌ایستد، کاهش خروجی قلبی، اضطراب یا موجب اختلال ترس و کاهش قند خون و سمیت دارویی می‌شود. گاهی گیجی (بدون سرگیجه واقعی) به دلیل دیابت، همینطور کمبود ویتامین B12، تحلیل مخچه، پارکینسون و مواردی از این قبیل رخ می‌دهد.
اشکال در خون‌رسانی شریان گردنی ـ قاعده‌ جمجمه، همینطور باعث حمالت سرگیجه می‌شود. که بیشتر همراه با تهوع و استفراغ است.
اغلب،اشخاص سایر شکایات مرکزی مثل کم‌بینایی، دوبینی، ناگهان افتادن، نداشتن ثبات، عدم هماهنگی، ضعف اندام‌ها و یا گیجی هم دارند. درمان در آغاز مصرف آسپرین است. اگر که بیمار به درمان پاسخ ندهد، متخصصان از درمان‌های قوی‌تر استفاده می‌نمایند.

سندروم قسمت جانبی بصل‌النخاع یا سندروم والنبرگ، در اثر انسداد شریان مخچه‌ای خلفی تحتانی ایجاد می‌شود. این اختلات، سرگیجه و همینطور انحراف چشم می‌دهد. فرد همینطور در درک خط عمود دچار مشکل می‌شود و نیمی از صورت وی لمس می‌شود.
این نوع اختلال روی حنجره فرد اثر گذاشته و حس درد و حرارت کاهش پیدا می‌کند. گاهی علائمی مثل درگیری دستگاه دهلیزی وجود دارد.

سندروم پل‌مغز

سندروم پل‌مغز، در اثر بسته شدن شریان مخچه‌ای قدامی ـ تحتانی ایجاد می‌شود. این شریان منشاء شریان گوش داخلی می‌باشد. از علائمات این بیماری، سرگیجه و  وزوز گوش  و کم شنوایی در سمت درگیر، بی‌حسی طرفی از صورت و کاهش حس در نیمی از بدن است.
سرگیجه صرعی، نادر است. و توسط حملات سرگیجه که دقایقی طول می‌کشد، نمایان می‌شود.

به این صورت است که فرد در بلع دارای مشکل می‌شود و آگاهی خوبی از جهت‌ گیری بدن خود در فضا ندارد. و فراموشی مشاهده می‌شود . دچار اضطراب و ترس از افتادن، نتایج درمان توانبخشی را کاهش می‌دهد.

با ما در تماس باشید.

آدرس : کرج،شهید بهشتی، بین میدان شهدا و چهارراه طالقانی ،بعدخیابان بهار،برج قائم،طبقه ۹،واحد ۳۱

شماره تماس:  ۰۲۶۳۳۲۲۵۱۳۶۸ || ۰۹۱۹۳۶۳۶۱۰۱

لوگو سایت سمعک پارس

پیام بگذارید

This website uses cookies to improve your web experience.