
سنجش شنوایی نوزاد در کرج
سنجش شنوایی نوزاد در کرج با کلینیک تعادل و سمعک پارس انجام میگیرد.درخدمت شما هستیم با جدیدترین متدهای پزشکی دنیا.تنها کافیست با ما تماس بگیرید تا توسط مشاوران ما راهنماییهای لازم برای شما صورت گیرد.
مطالعه بیشتر : سمعک در کرج
مطالعه بیشتر : درمان وزوز گوش در کرج
غربالگری شنوایی نوزادان بسیار مهم است. نوزاد از بدو تولد یادگیری زبان را با شنیدن صحبتهای اطراف خود آغاز میکند.
اگر کودک نشنود، این امر مانع یادگیری زبان و صحبتکردن کودک میشود. زمانی که کمشنوایی نوزادان بهموقع تشخیص داده شود، روشهای موثری برای بهبود توانایی صحبتکردن، یادگیری زبان و میزان رشد شنوایی آنان وجود دارد.
انجام بهموقع غربالگری شنوایی نوزاد اولین قدم مهم برای تعیین کمشنوایی است.
- تقریبا از هر 1000 نوزاد، ۳ تا 6 نوزاد دارای مشکلات شنوایی قابلتوجهی هستند.
- بیش از 95 درصد نوزادانی که ناشنوا به دنیا میآیند، والدینی با شنوایی طبیعی دارند.
- کمشنوایی قابلدیدن نیست. کمشنوایی با مشاهده گوش نوزاد شما قابلتشخیص نیست.
- اکثر نوزادان مبتلا به کمشنوایی هیچ علامت یا نشانهی ظاهری ندارند.
مطالعه بیشتر : درمان توانبخشی تعادل در کرج
مرکز شنوایی سنجی کودک
آنچه که باید در مورد غربالگری شنوایی نوزادان بدانیم؟
- غربالگری شنوایی سریع، ایمن و بدوندرد است.
- غربالگری شنوایی حدود 10 دقیقه طول میکشد.
- بهتر است نوزاد در حین انجام شنوایی سنجی، خواب باشد. اگر کودک شما در طول غربالگری پرسروصدا یا بیقرار باشد، این موضوع میتواند بر نتایج تاثیر بگذارد.
- نتایج غربالگری شنوایی در کمتر از نیم ساعت آماده می شود.
مطالعه بیشتر : تجویز سمعک در منزل در کرج
اگر نوزاد غربالگری شنوایی را قبول نشود، چه باید کرد؟
اگر نوزاد شما غربالگری شنوایی را با موفقیت پشتسر نگذارد، چند روز یا چند هفته پس از زایمان و ترخیص از بیمارستان به غربالگری یا آزمایش شنوایی مجدد نیاز دارد. این گامی مهم برای تشخیص کمشنوایی کودک شماست. برخی از نوزادانی که نیاز به غربالگری شنوایی یا آزمایش شنوایی مجدد دارند، دارای شنوایی طبیعی هستند، اما برخی از آنها نیز کمشنوایی دارند.
اگر نوزاد شما غربالگری شنوایی را با موفقیت نگذراند، مهم است که از یک متخصص شنواییسنجی برای آزمایش کامل شنوایی نوزاد وقت ملاقات بگیرید.
کلینیک سمعک و تعادل پارس بهترین مرکز شنوایی سنجی کودک در کرج.
مطالعه بیشتر : شنوایی سنجی در منزل
متخصص شنوایی سنجی کودک
اگر نوزاد غربالگری شنوایی را قبول شود، چه باید کرد؟
اکثر نوزادانی که غربالگری شنوایی را با موفقیت پشتسر میگذارند، شنوایی طبیعی دارند. اما برخی از نوزادان ممکن است فقط آنقدری بشنوند که غربالگری را با موفقیت پشتسر بگذارند، ولی شنوایی آنها کاملاً طبیعی نباشد.
این آزمایش تنها غربالگری است و نه یک آزمایش برای تشخیص کمشنوایی. بنابراین غربالگری شنوایی نوزادان نمیتواند 100 درصد نوزادان کمشنوا را به درستی شناسایی کند. علاوهبراین، برخی از نوزادان ممکن است هنگام تولد، غربالگری را با موفقیت پشتسر بگذارند. اما به دلیل بیماری، داروها یا دلایل ژنتیکی شنوایی خود را از دست بدهند. این کمشنوایی میتواند به طور ناگهانی یا به طور تدریجی ایجاد شود.
به همین دلایل، مهم است که همه نوزادان (حتی نوزادانی که در تستهای اولیه قبول شده باشند. ( به صورت دوره ای برای تست مجدد مراجعه کنند. این تست ها در یکماهگی، سهماهگی، ششماهگی، هجدهماهگی و سی و ششماهگی تکرار میشود.)
مطالعه بیشتر : شنوایی سنجی نوزاد
درمان کم شنوایی کودک
سایر علائم هشداردهنده کمشنوایی
اگر هر یک از موارد زیر در مورد کودک شما صدق کند، ممکن است کودک شما دچار کمشنوایی باشد که بعداً به وجود آمده است.
- شما یا سرپرست دیگر در مورد شنوایی کودک مشکوک هستید.
- وجود سابقه خانوادگی کمشنوایی در دوران کودکی
- فرزند شما بیش از 5 روز در بخش مراقبتهای ویژه نوزادان (NICU) بستری بوده است.
- فرزندتان سابقهی زردی دارد که نیازمند تزریق خون است.
مطالعه بیشتر : انواع سمعک
- فرزند شما تحت شیمیدرمانی یا درمان با آنتیبیوتیک وریدی قرار گرفته است. که برای اندامهای شنوایی و یا تعادلی مضر شناخته میشوند.
- فرزندتان دچار خفگی پیش یا پس از زایمان بوده است.
- فرزند شما تحت درمان اکسیژنرسانی غشای برونپیکری(EMCO) قرار گرفته است.
- کودک شما در معرض عفونتهایی بوده است که قبل و بعد از تولد رخ میدهند. (از جمله سیتومگالوویروس، مننژیت باکتریایی و ویروسی، تبخال، سرخجه، سیفلیس، توکسوپلاسموز)
- فرزندتان دچار سندرم، اختلال ژنتیکی یا مشکلی در جمجه است که با کاهش شنوایی ارتباط دارد.
اگر یک یا چند مورد از شرایط فوق در مورد نوزاد شما صدق میکند، انجام آزمایشات تکمیلی شنوایی توصیه میشود. از متخصص شنواییسنجی کودکتان بخواهید تا بر شنوایی کودکتان نظارت کند.
مطالعه بیشتر : درمان سرگیجه در کرج
شنوایی شناس کودک
هنگامی که برای آزمایش مجدد شنوایی نوزادتان با متخصص شنواییسنجی قرار ملاقات گذاشتید. از داشتن اطلاعات زیر اطمینان حاصل کنید :
- نام شنواییسنج
- نام مطب
- شماره تماس مطب
- تاریخ ملاقات
- زمان ملاقات
- آدرس و محل ملاقات
اگر کودکتان در غربالگری شنوایی مردود شده است یا فکر میکنید ممکن است کمشنوایی داشته باشد، با تماس به کلینیک شنوایی پارس برای سنجش شنوایی نوزاد در کرج وقت ملاقات بگیرید.
مطالعه بیشتر : بیماریهای دستگاه تعادل
مهارتهای گفتاری، زبانی و شنوایی : انتظاراتی که در طول رشد نوزادتان میرود
اینکه چگونه گفتار، زبان و میزان شنوایی با رشد کودک پیشرفت میکند، شاخص خوبی است که نشان میدهد آیا باید نگران شنوایی کودک بود یا خیر. نوزادی با شنوایی طبیعی باید بتواند :
حدود 2 ماهگی :
- صدای ترسناک تا بلند را تشخیص دهد.
- صداهای ملایم تا آشنا را تشخیص دهد.
- صداهای مصوت مانند «اوو» را دربیاورد.
مطالعه بیشتر : خرید سمعک در کرج
در مدت 4 ماهگی:
- دنبال منبع صداها بگردد.
- غان و غون کند.
- جیغ جیغ کند و نخودی بخندد.
زمان 6 ماهگی
- سر را به سمت صداهای بلند بچرخاند.
- شروع به تقلید صدای صحبتهای اطراف خود کند.
- صداهایی مانند «با-با» در بیاورد.
مطالعه بیشتر : دستگاه تعادلی
سنجش شنوایی نوزاد
حدود 9 ماهگی
- صدای صحبتهای دیگران را تقلید کند.
- «نه-نه» یا «بای-بای» را متوجه شود.
- سر را به سمت صداهای ملایم بچرخاند.
حدود 12 ماهگی
- به درستی از «ما-ما» یا «با-با» استفاده کند.
- وقتی اسباب بازیاش را از او خواستید، بدهد.
- به موسیقی یا شعر خواندن واکنش نشان دهد.
تأثیر کمشنوایی کودکان بر خانواده
خانواده نوزادان کم شنوا در کنار استرس، احتمالاً موجی از احساساتی چون غم و ترس را نیز تجربه میکنند تا اینکه به مرحله پذیرش برسند. از این گذشته، کاهش شنوایی بر همه اعضای خانواده تأثیر میگذارد؛ زیرا خانوادهها ذاتاً بر مبنای ارتباطات استوار شدهاند.
بنابراین، برای دستیابی به بیشترین موفقیت در درمان، کارشناسان مداخله خانوادهمحور را توصیه و بر ایجاد محیط یادگیری و جامعهپذیری در اسرع وقت تأکید میکنند؛ این مراحل ترجیحا بهتر است در حدود شش ماهگی طی شوند. غربالگری اجباری، تشخیص و مداخله کلید اصلی رشد زبان در نوزادان مبتلا به کمشنوایی است و شرایطی برای آنها فراهم میآورد که تا زمانی که وارد کلاس اول میشوند، مهارتهای زبانیشان را به سطحی قابل قیاس با سایر کودکان برسانند.
خبر خوب این است که هماکنون در تمام شهرهای ایران غربالگری شنوایی نوزادان انجام میشود. امکان تشخیص زودتر، فناوری بهتر، پیشرفتهای پزشکی بیشتر و منابع فزونتر از همیشه نوید زندگی آسانتری را برای نوزادان مبتلا به کمشنوایی و همچنین، خانوادههای آنها میدهد.
مطالعه بیشتر : شنوایی سنجی در کرج
اگر نگران رشد گفتار، زبان و شنوایی فرزندتان هستید. با پزشک اطفال خود مشورت کنید و با استفاده از ابزارک «یافتن متخصص شنواییسنجی» برای سنجش شنوایی نوزاد در کرج وقت ملاقات بگیرید.
شنوایی سنجی اطفال
تست گسیلهای صوتی گوش(OAE) روشی پاسخگو و دقیق برای ارزیابی توانایی شنوایی در نوزادان و نوباوهگان است. در پاسخ به یک محرک، سلولهای موی بیرونی حلزون در گوش داخلی سیگنال صوتی ظریفی را موسوم به گسیلهای صوتی گوش از خود منتشر میکنند. پزشکان از تست گسیلهای صوتی گوش برای ارزیابی دقیق وضعیت گوش داخلی و سلولهای شنوایی استفاده میکنند.
اگر کودک در بدو تولد تست گسیلهای صوتی گوش را پشت سر بگذارد. و هیچ فاکتور خطری ثبت نشود، پزشک آزمایش غربالگری شنوایی را برای پیگیری در سن 3-36 ماهگی به صورت دوره ای تکرار میکند. تا از سالم ماندن شنوایی نوزاد در طول مسیر رشد اطمینان حاصل شود. در ضمن، اگر تست نشان دهد که کودک دارای ناشنوایی یا کم شنوایی است، پزشک بلافاصله انجام آزمایشات تشخیصی را در دستور کار قرار میدهد.
معمولاً در نوزادان از تست گسیل های صوتی گوش به عنوان وسیلهای برای تشخیص زودرس (غربالگری) استفاده میشود. این آزمایش برای نوزادانی بسیار مهم است که عوامل خطر کمشنوایی را دارا هستند. با این وجود انجام آن در تمامی نوزادان (حتا نوزادان بدون فاکتور خطر) ضروری میباشد. کاهش شنوایی در نوزادان میتواند در اثر عوامل مختلفی ایجاد شود. این احتمال وجود دارد که مادر در دوران بارداری به توکسوپلاسما، سرخچه، سیتومگالوویروس و تبخال سیمپلکس (TORCH) مبتلا شود. این بیماریها به جنین در رحم آسیب میرسانند. سابقه ناشنوایی عصبی در خانواده که مربوط به بدو تولد است، نیز میتواند یک عامل خطر تلقی شود.
تست oae
چرا تست OAE لازم است؟
پزشکان بدون انجام آزمایش شنوایی قادر به تشخیص نقص شنوایی در نوزادان نیستند. در نتیجه، آنها شنوایی کودک را با استفاده از تست گسیل های صوتی گوش ارزیابی میکنند. کودک مبتلا به مشکل شنوایی، در حین رشد با مشکلات گفتاری و زبانی، شناختی، اجتماعی و عاطفی روبهرو میشود.
6 ماه اول زندگی یک کودک زمانی بسیار مهم برای رشد مهارتهای شنوایی و گفتاری وی است. کاهش شنوایی را میتوان به محض تولد نوزاد تشخیص داد.
اجرای تست انتشار اتو آکوستیک
متخصص شنوایی سنجی (ادیولوژیست) باید آزمایش گسیلهای صوتی گوش را انجام دهد. در طی این آزمایش، متخصص یک وسیلهی کوچک نرم را وارد سوراخ گوش میکند. سپس، صدای خفیفی را برای کودک پخش میکند تا واکنش وی به تحریک سلولهای مویی و خارجی گوش داخلی را بسنجد. پاسخ کودک توسط دستگاه OAE ثبت خواهد شد و یافتهها توسط پزشک ارزیابی میشود تا ببیند آیا کمشنوایی وجود دارد یا خیر. آزمایش گسیل های صوتی گوش روشی سریع و بدون درد و بدون خطر است. این عمل به طور معمول 20-30 ثانیه طول میکشد و زمانی انجام میشود که کودک ساکت باشد. با این حال، اگر کودک زیاد حرکت کند، ممکن است آزمایش حتی بیشتر از 5 دقیقه هم به طول انجامد.
پیگیری بررسی انتشار اتو آکوستیک
تست گسیل های صوتی گوش راهی برای غربالگری نوزادان است. روش شنواییسنجی پاسخ الکتریکی ساقه مغز (ABR) هم روش دیگری برای این کار است. بعد از انجام این دو آزمایش، شاید تستهای دیگری را برای نوزادان 3 ماهه (در صورت لزوم) تجویز کرد. تست اتوسکوپ برای بررسی گوش بیرونی، یک تست تمپانومتری برای بررسی گوش میانی، تست گسیلهای صوتی گوش برای تجزیه و تحلیل عصب گوش و تست الکتریکی ساقه مغز برای سنجش عصب مرکزی شنوایی در مغز از آن جملهاند.
اگر نتایج همه این آزمایشها طبیعی باشد، عملکرد گفتار و شنوایی کودک باید هر ۳ الی ۶ ماه تا سه سالگی کنترل شود. در ضمن، اگر نتایج آزمایش غیرطبیعی باشد، پزشک پیشنهاد میکند که تست ABR تشخیصی یا پاسخ حالت پایدار شنوایی را به همراه تمپانومتری فرکانس بالا بررسی کنید. اگر پزشک تشخیص بدهد که کودک دچار ناشنوایی عصبی است، وی میتواند در اسرع وقت شروع به درمان کند.
برای درمان، استفاده از سمعک یا ایمپلنت حلزون پس از ۶ ماهگی پیشنهاد میشود.
تست گسیل های صوتی گوش در کلینیک پارس
خانواده های محترم میتوانند تست گسیل های صوتی گوش را در کلینیک پارس انجام بدهند. این کلینیک یک کادر پزشکی بسیار مجرب دارد که با استفاده از فناوریهای پیشرفته پشتیبانی میشوند. درباره مشکلات شنوایی فرزند خود با متخصصان ادیولوژی در کلینیک پارس مشورت کنید. ما از کمک به شما خوشحال می شویم.
شما میتوانید جهت درمان شنوایی سنجی در کرج با یکی از راههای ارتباطی مرکز شنوایی و تعادل پارس تماس بگیرید:
۰۲۶۳۳۲۲۵۱۳۶۸ || ۰۹۱۹۳۶۳۶۱۰۱
تیم پزشکی کلینیک پارس
تعیین نوبت در سمعک پارس
سلام خدمت تیم کلینیک پارس
من برای شنوایی سنجی نوزادم خدمت شما رسیدم، کادر درمان بی نظیری دارید
با تشکر از آقای دکتر کهن ترابی
سلام میخواستم تشکر کنم ازشما برای دقتی که در مراحل معاینه و انجام سنجش شنوایی نوزادان بخرج میدید.
سلام
برای انجام تست OAE حتما باید بچه ام خواب باشه؟
سلام وقت بخیر
لزوما برای انجام تست OAE نیاز به خواب نوزاد نیست
در صورت آروم بودن نوزاد و گریه نکردن تست قابل انجام است.