رد کردن پیوندها

کم شنوایی حس عصبی

کم شنوایی حس عصبی و درمان آن در کنار گروه شنوایی سنجی کلینیک سمعک پارس برای خود میسر نمایید.تمامی راهنمایی‌های لازم از جانب ما به شما ابلاغ می‌شود.با ما در تماس باشید.

افت شنوایی حسی عصبی چیست؟

افت شنوایی حسی عصبی (SNHL) ناشی از وارد شدن آسیب به سازه‌های گوش درونی یا عصب شنوایی فرد است. این نوع کاهش شنوایی علت بیش از 90 درصد از موارد کاهش شنوایی در بزرگسالان است. دلایل شایع SNHL عبارت‌اند از قرار گرفتن در معرض صداهای بلند، عوامل ژنتیکی یا روند پیری طبیعی.
اندام مارپیچی‌شکلی داخل گوش درونی وجود دارد. که حلزون گوش نامیده می‌شود. و دربرگیرنده موهای بسیار ریزی است که به نام مژه ثابت شناخته می‌شوند. این موها ارتعاش‌ها را از امواج صوتی به سیگنال‌های عصبی تبدیل می‌کنند. و عصب شنوایی آن‌ها را به مغز منتقل می‌کند. قرار گرفتن در معرض صداهای بلندتر از 85 دسی‌بل به این موها آسیب می‌رساند. هشتاد و پنج دسی‌بل تقریباً معادل سر و صدای ناشی از ترافیک سنگینی است.

مطالعه بیشتر : درمان کم شنوایی در کرج

کم شنوایی حسی عصبی SNHL

SNHL، با توجه به میزان آسیب‌های واردشده به موها، از کم‌شنوایی خفیف تا ناشنوایی کامل را شامل می‌شود.
• کم‌شنوایی خفیف. کاهش شنوایی از 26 الی 40 دسی‌بل.
• کم‌شنوایی متوسط. کاهش شنوایی از 41 الی 70 دسی‌بل.
• کم‌شنوایی شدید. کاهش شنوایی بیش از 71 الی 90 دسی‌بل.
• کم‌شونایی عمیق. کاهش شنوایی بیش از 91 دسی‌بل.

مطالعه بیشتر : درمان سرگیجه میگرنی

SNHL بیماری مرگ‌باری نیست؛ اما، در صورت مدیریت ناصحیح، توانایی شما را برای برقراری ارتباط با دیگران مختل می‌کند. ادامه این مطلب را بخوانید تا دریابید که چه عواملی موجب بروز SNHL می‌شود، چگونه می‌توان از وقوع آن جلوگیری کرد و اگر در حال حاضر با چنین مشکلی دست به گریبان هستید، گزینه‌های درمانی پیش رویتان چیست؟

علائم افت شنوایی حسی – عصبی

SNHL در یک یا هر دو گوش رخ می‌دهد. و این موضوع بستگی به علت وقوع آن دارد. اگر SNHL به‌تدریج رخ بدهد، شاید بدون انجام یک تست شنوایی متوجه کاهش آن نشوید. اگر SNHL به طور ناگهانی برای شما اتفاق بیفتد، علائم طی چند روز آشکار می‌شوند. بسیاری از افراد اولین بار بعد از بیدار شدن متوجه SNHL ناگهانی خود می‌شوند.

مطالعه بیشتر : باتری سمعک
افت شنوایی حسی – عصبی به موارد زیر منجر خواهد شد:
یک: سختی در شنیدن صداها، در صورت وجود نویز در پس‌زمینه
دو: سختی به‌ویژه در درک صدای زنان و کودکان
سه: سرگیجه یا عدم‌تعادل
چهار: سختی در شنیدن صداهای بلند
پنج: مبهم بودن صداها و آواها
شش: تجربه این احساس که صداها را می‌توان شنید، اما نمی‌توان درک کرد
هفت: وزوز کرد گوش (شنیدن صدای زنگ در گوش)

کم شنوایی حس عصبی

مطالعه بیشتر : درمان نوریت دهلیزی

علل افت شنوایی حسی عصبی

SNHL می‌تواند هم مادرزادی باشد – به این معنی که از دو تولد همراه فرد باشد – هم اکتسابی. آنچه در ادامه می‌آید، علل بالقوه وقوع SNHL هستند.

مادرزادی
کم‌شنوایی مادرزادی از بدو تولد وجود دارد. و یکی از شایع‌ترین ناهنجاری‌های تولد است. این اختلال در 1 تا 3 نوزاد در هر 1000 تولد مشاهده می‌شود. این اختلال در حدود 50 درصد از کودک متولدشده با کم‌شنوایی مادرزادی ناشی از عوامل ژنتیکی است. و در نیم دیگر، ناشی از عوامل محیطی.
بیش از 100 ژن مختلف را به کاهش شنوایی ژنتیکی ربط داده‌اند. عفونت‌ها و کمبود اکسیژن نیز می‌توانند به کاهش شنوایی منجر شوند.

مطالعه بیشتر : سنجش شنوایی نوزاد

سروصدای بلند
قرار گرفتن در معرض صداهایی بلندتر از 85 دسی‌بل می تواند به SNHL منجر شود. حتی یک بار قرار گرفتن در معرض صداهایی مانند شلیک گلوله یا انفجار هم می‌تواند به شنوایی افراد آسیب دائمی وارد کند.

پیرگوشی
پیرگوشی نام دیگری است که روی کاهش شنوایی مرتبط با سن گذاشته‌اند. حدود یک سوم از افراد بین 65 الی 74 سال در ایالات متحده دچار کم‌شنوایی هستند. در سن 75 سالگی تقریباً نیمی از آن‌ها نوعی از کم‌شنوایی را تجربه می‌کنند.

مطالعه بیشتر : درمان وزوز گوش در کرج

کاهش شنوایی حسی – عصبی در مقایسه با اُفت شنوایی انتقالی
آسیب رسیدن به عصب شنوایی یا ساختارهای گوش درونی فرد به SNHL منجر می‌شود. این نوع کاهش شنوایی منجر به بروز مشکلاتی در تبدیل ارتعاشات صوتی به سیگنال‌های عصبی قابل‌تفسیر برای مغز می‌شود.

مطالعه بیشتر : دستگاه تعادلی

کاهش شنوایی انتقالی

کاهش شنوایی انتقالی هنگامی اتفاق می‌افتد که صدا نمی‌تواند از گوش بیرونی یا میانی شما عبور کند. عوامل زیر می‌توانند باعث افت شنوایی انتقالی شود.
1. تجمع مایعات
2. عفونت گوش
3. سوراخ‌شدن پرده گوش
4.تومورهای خوش‌خیم
5. موم گوش
6. بسته شدن گوش به وسیله اشیاء خارجی
7.تغییر شکل در گوش بیرونی یا میانی

مطالعه بیشتر : درمان توانبخشی تعادل در کرج

هر دو نوع افت شنوایی علائم مشابهی در افراد ایجاد می‌کنند. با این حال، افراد مبتلا به کم‌شنوایی انتقالی اغلب صداهای مبهمی را می‌شنوند، در حالی که افراد مبتلا به SNHL صداهای مبهم را به همراه صداهای تحریف‌شده و غیرواقعی می‌شوند.
برخی از افراد ترکیبی از افت شنوایی حسی‌عصبی و انتقالی را تجربه می‌کنند.هنگام بروز مشکلاتی قبل و بعد از حلزون، کم‌شنوایی را از نوع ترکیبی آن درنظر می‌گیرند.
در زمان دست‌وپنجه‌نرم‌کردن با مشکل افت شنوایی، نکته مهم آن است که حتما باید بیماری به‌درستی تشخیص داده بشود. در بعضی موارد، احتمال بازیافتن قوه شنوایی وجود دارد. هرچه سریع‌تر این بیماری را درمان کنید، احتمال بیشتری وجود دارد که آسیب‌های واردشده به ساختارهای گوش را به حداقل برسانید.

مطالعه بیشتر : تجویز سمعک در منزل در کرج

افت شنوایی حسی – عصبی ناگهانی (SSHL)

SSHL نوعی از کاهش شنوایی است.
که در طی 3 روز و تا حداقل 30 دسی‌بل اتفاق می‌افتد. این نوع از کم‌شنوایی تقریباً 5 الی 20 نفر را در هر ۱۰۰ هزار نفر تحت‌تاثیر خود قرار می‌دهد و معمولاً، فقط یک گوش را درگیر می‌کند. SSHL یا به صورت فوری، یا در مدت فقط چند روز، به ناشنوایی می‌انجامد. این نوع از کم‌شنوایی فقط یک گوش را تحت تأثیر قرار می‌دهد. و بسیاری از افراد اولین بار بعد از برخاستن از خواب شبانه متوجه آن می‌شوند.

مطالعه بیشتر : شنوایی سنجی در منزل

فوریت‌های پزشکی

SSHL دلیلی اساسی و جدی دارد. اگر ناگهانی دچار ناشنوایی شدید، باید در اسرع وقت به پزشک مراجعه کنید.
علل زیر، همگی، می‌تواند به ناشنوایی ناگهانی منجر شوند:
یک: عفونت‌ها
دو: ضربه به سر
سه: بیماری خودایمنی
چهار:مریضی منییر
پنجم: داروها یا درمان‌های خاص
ششم: مشکلات مربوط به گردش خون

مطالعه بیشتر : شنوایی سنجی نوزاد

شایع‌ترین گزینه درمانی برای افت شنوایی ناگهانی تجویز کورتیکواستروئیدها است. مصرف کورتیکواستروئیدها در مدت دو هفته بعد از شروع SSHL فرصت خوبی برای بازیابی شنوایی خود را در اختیار شما قرار خواهد داد.

انواع افت‌های شنوایی حس‌عصبی

افت شنوایی حسی‌عصبی می‌تواند یک یا هر دو گوش را درگیر خود کند و این موضوع بستگی به علت آن دارد.
1. افت شنوایی حسی‌عصبی دوطرفه.
درواقع ژنتیک، قرار گرفتن در معرض صداهای بلند و ابتلا به بیماری‌هایی مانند سرخک می‌تواند منجر به SNHL در هر دو گوش شود.
2. افت شنوایی حسی‌عصبی یک‌طرفه.
فقط در صورت شکل‌گیری تومور، بیماری منییر یا قرار گرفتن ناگهانی فقط یک گوش در معرض صداهای بلند است که SNHL فقط یک گوش را درگیر می‌کند.
3. افت شنوایی حسی‌عصبی نامتقارن. SNHL نامتقارن هنگامی اتفاق می‌افتد که هر دو گوش دچار کم‌شنوایی هستند، اما این مشکل در یکی وخیم‌تر از دیگری‌است.

مطالعه بیشتر : درمان سرگیجه در کرج

برای دریافت نوبت جهت کم شنوایی حس عصبی با ما تماس بگیرید.

مطالعه بیشتر : خرید سمعک در کرج

شماره تماس:  ۰۲۶۳۳۲۲۵۱۳۶۸ || ۰۹۱۹۳۶۳۶۱۰۱

پیام بگذارید

This website uses cookies to improve your web experience.