درمان کمشنوایی نوزادان در کرج
درمان کمشنوایی نوزادان در کرج با کلینیک تعادل و سمعک پارس انجام میگیرد.درخدمت شما هستیم با جدیدترین متدهای پزشکی دنیا.تنها کافیست با ما تماس بگیرید تا توسط مشاوران ما راهنماییهای لازم برای شما صورت گیرد.
کمشنوایی نوزادان
حتی کودکان دچار کم شنوایی که فقط چند ماه از عمرشان میگذرد هم میتوانند – و باید – از سمعک استفاده کنند.
کمشنوایی یکی از شایعترین بیماریها در ایالات متحده است و همه گروههای سنی از جمله نوزادان را درگیر میکند. این نوع کمشنوایی با نام کمشنوایی «پیش زبانی» معروف است؛ چرا که زمان وقوع آن قبل از این است که کودک حرف زدن یاد بگیرد.غالبا پزشکان توصیه میکنند برای کمک به رشد گفتار در نوزادان مبتلا به کمشنوایی از سمعک استفاده شود.
اگر کاهش شنوایی را در سالهای کودکی درمان نکنند، این مسئله میتواند تأثیرهای جدی بر رشد زبان کودک بگذارد. پژوهشها نشان میدهد که این مسئله حتی روی سخنان نامفهوم نوزادان نیز تأثیر میگذارد. اما، خوشبختانه، کمشنوایی در همه نوزادان را تقریباً میتوان درمان کرد، خواه با سمعک، خواه با ایمپلنت حلزون یا هر درمان دیگری که باشد.
جین مادل در مقالهای میگوید: «اگر کودکان خوب نشنوند، مغز شنوایی آنها رشد نخواهد کرد. مغز شنوایی برای یادگیری زبان، ادراک گفتار، تولید گفتار و سواد اهمیت بسیاری دارد.»
کمشنوایی نوزادان: این اختلال چقدر رایج است؟
به لطف غربالگری شنوایی ملی نوزادان، اکنون ما میدانیم که تقریباً دو نفر از میان هر 1000 نوزاد متولد شده در ایالات متحده دچار کمشنوایی است. با توجه به آمار کمشنوایی در دوران کودکی که به وسیله CDC منتشر شده است، انواع مختلفی از کمشنوایی وجود دارد که ممکن است به صورت مادرزادی در کودکان وجود داشته باشد. علاوه بر این تنوع در کمشنوایی، شدت آنها نیز متغیر است. طبق آمارهای سازمان غیرانتفاعی March of Dimes، نوزادان نارس نیز مستعد ابتلا به کمشنوایی هستند.
علائم کاهش شنوایی در کودکان
این علائم مهمترین مواردی هستند که باید به آنها توجه داشته باشید: (نوزاد سالم)
از بدو تولد تا چهار ماهگی، نوزاد شما باید:
- با شنیدن صداهای بلند وحشت کند
- با شنیدن صدای بلند از خواب بیدار شوید یا یکه بخورد
- با لبخند یا آواهای نامفهوم به صدای شما واکنش نشان بدهد
- با شنیدن یک صدای آشنا آرام شود
از چهار ماهگی تا نه ماهگی، نوزاد شما باید:
- وقتی کسی با او صحبت میکند، لبخند بزند.
- به اسباببازیهایی که صدا تولید میکنند، توجه کنند.
- سر خود را به سمت صداهای آشنا بچرخاند.
- آواهای نامفهوم از خود تولید کند.
- حرکات دستی مانند دست تکان دادن برای خداحافظی را بشناسد.
عوامل کاهش شنوایی در کودکان
بیشتر موارد کاهش شنوایی در کودکان را میتوان به سه دلیل نسبت داد:
- شرایط ژنتیکی ارثی که از یک یا هر دو والدین به کودک منتقل شده است
- عفونتهای ویروسی و باکتریایی
- عوارض جانبی سمی داروها
- مشکلات حین زایمان
- زردی بالا
- بستری شدن در NICU
ژنتیک
طبق آمارهای CDC، اینگونه تصور میشود که ژنتیک عامل بین 50 تا 60 درصد از موارد کاهش شنوایی در نوزادان است. بسیاری از اوقات، کودکی با کمشنوایی شدید در والدین با شنوایی طبیعی متولد میشوند و این نشان میدهد که یک ژن مغلوب در یک یا هر دوی والدین وجود دارد که مسئول به وجود آمدن این وضعیت است. برخی از این بیماریها را میتوان به عنوان بخشی از غربالگری ژنتیکی در دوران بارداری تشخیص داد.
عفونتها
عفونتهای مختلف بسیاری باعث کمشنوایی میشوند، اما بیشترین نگرانیها را برای نوزادان تازه متولد شده، عفونت سیتومگالوویروس (CMV) ایجاد میکند. تحقیقات نشان میدهد که این عفونت شایعترین علت بروز کمشنوایی در کودکان است.
درمان کمشنوایی نوزادان در کرج در کلینیک پارس انجام میگیرد.
اگر یک زن باردار دچار CMV شود، ویروس از مادر به نوزاد منتقل میشود. از آنجا که زنی که در حین بارداری دچار CMV است، نوزادی به دنیا خواهد آورد که در معرض شدید خطر کمشنوایی قرار دارد، خوب است که از مادران توقع داشته باشیم در صورت نشان دادن علائم یک مونونوکلئوز یا بیماریهایی مانند آنفولانزا، از پزشکان درخواست کنند برایشان آزمایش خون تجویز کنند. به این ترتیب میتوان نوزادانی را که به عنوان گروه دارای ریسک بالا شناخته میشوند، شناسایی کرد و آنها را برای ارزیابی زودهنگام، تشخیص و درمان به متخصصان ارجاع داد.
عفونت و کم شنوایی نوزادان
CMV تنها عفونت ویروسی نیست که نوزادان را در معرض خطر کمشنوایی قرار میدهد. توکسوپلاسموز، سفلیس، سرخچه و تبخال هم در صورتی که در دوران بارداری اتفاق بیفتند، نوزادان را در معرض خطر کمشنوایی قرار میدهند. همچنین، عفونتهایی مانند اوریون هم میتوانند به شنوایی آسیب برسانند، به خصوص اگر کودک در برابر آنها واکسینه نشده باشد.
مراقبت خوب قبل از تولد – علاوه بر انجام تمام واکسیناسیونها – میتواند در کاهش برخی از این عوامل خطر نقش بهسزایی ایفا کند. علاوه بر این، مراقبت مناسب قبل از تولد میتواند احتمال کمبود وزن و زایمان زودرس را هم کاهش بدهد. این دو، دو عامل خطر دیگر برای کمشنوایی در نوزادان هستند.
عوارض جانبی داروها
برای محافظت از سلامت نوزادی که هنوز متولد نشده است، در دوران بارداری باید از مصرف داروهای خاصی پرهیز شود یا فقط تحت نظارت دقیق پزشک استفاده شوند. زیرا این احتمال وجود دارد که این داروها ototoxic باشند، به این معنی که به گوش نوزاد آسیب میرسانند. حداقل ۲۰۰ داروی اتوتاکسیک مرتبط با کمشنوایی و وزوز گوش وجود دارد.
آمینوگلیکوزیدها یکی از این داروها است؛ این داروها طبقهای از آنتیبیوتیکها هستند که اغلب به دلیل عوارض تولد یا عفونتهایی مانند ذاتالریه برای کودکان تجویز میشوند. با اینکه این داروها جان برای بسیاری از نوزادان بیمار یا زودرس را نجات دادهاند، تخمین زده میشود که حدود 20 الی 60 درصد از کودکانی که این آنتیبیوتیکها را دریافت میکنند، دچار کمشنوایی جزئی یا کامل میشوند.
درمان کمشنوایی در نوزادان
شنوایی سنج پس از ارزیابیهای دقیق درمان مناسب را به شما توصیه میکند. این درمان برای بیشتر نوزادانی که دچار کمشنوایی دائمی هستند، سمعک کودکان است. بله، حتی نوزادان چند ماهه نیز میتوانند از سمعک استفاده کنند.
حتی نوزادان چند ماهه نیز میتوانند از سمعک استفاده کنند.
در بعضی مواقع، کاشت حلزون تجویز میشود و به احتمال زیاد، این درمانها زمانی انجام میشوند
آیا نوزادان مبتلا به کمشنوایی یا ناشنوایی هم صداهای نامفهوم تولید میکند؟
تولید آواهای نامفهوم یک مرحله عادی از رشد زبان در بین نوزادان است. نوزادان دچار کمشنوایی کمتر از کودکان دیگر این کار را میکنند. پژوهشگران در دانشگاه میسوری 16 نوزاد با کمشنوایی شدید و 27 نوزاد با شنوایی معمولی را بررسی و مطالعهای را منتشر کردند که نشان میداد نوزادان دارای کمشنوایی شدید به ندرت صداهایی با واکه تکراری، مثلا «دا-دا»، «ما-ما» و «گا-گا» تولید میکنند؛ اینها صداهایی هستند که تولید آنها در میان نوزادان دارای شنوایی طبیعی رایج است.
با این حال، خبر خوب این است که پژوهشگران دانشگاه MU دریافتند که هنگامی که نوزادان درمان های رایج شنوایی را انجام می دهند، فقط ظرف مدت چند ماه شروع به تولید آواها میکنند که معمولا نوزادان دارای شنوایی طبیعی این کار را انجام میدهند.
شما میتوانید جهت درمان کمشنوایی نوزادان در کرج و آشنایی بیشتر با فناوریهای جدید سمعک با یکی از راههای ارتباطی مرکز شنوایی و تعادل پارس تماس بگیرید:
۰۲۶۳۳۲۲۵۱۳۶۸ || ۰۹۱۹۳۶۳۶۱۰۱