کم شنوایی و آلزایمر
کم شنوایی و آلزایمر و درمان آن در کنار گروه شنوایی سنجی کلینیک سمعک پارس برای خود میسر نمایید.تمامی راهنماییهای لازم از جانب ما به شما ابلاغ میشود.با ما در تماس باشید.
مطالعه بیشتر : بیماریهای دستگاه تعادل
آیا کاهش شنوایی به زوال عقل و آلزایمر منجر میشود؟
جدیدترین پژوهشها حاکی از آن هستند که سمعک از ریسک تنبلی مغز و در پی آن آلزایمر در افراد میکاهد. با افزایش سن، ارتباطهای موجود در میان سلولهای مغزی آسیب میبینند. یا حتی برخی از آنها از بین میروند؛
این روندی است که گاهی با این اسم هراسانگیز «آتروفی مغز» خوانده میشود و گاهی، آن را صرفا «تنبلی مغز» مینامند.
و البته، این موضوع کاملا آشکار است که کمشنوایی یکی از چندین عامل خطرزا برای بروز اختلالهای شناختی است که همگام با بیشتر شدن سن نمایان میشوند.
مطالعه بیشتر : درمان سرگیجه در کرج
زوال عقل و کمشنوایی
آیا رابطهای بین کمشنوایی و زوال عقل وجود دارد؟
پژوهشهای زیادی رابطه بین کمشنوایی درماننشده، بیماری آلزایمر و انواع دیگر زوال عقل را ثابت کردهاند. به این معنی که افراد مبتلا به کمشنوایی، در مقایسه با افرادی که دچار کمشنوایی نیستند، بیشتر دچار مشکلات فراموشی میشوند. این موضوع مسئله محوری پژوهشهای بسیاری بوده است و پرسشهای بیپاسخ بسیاری درباره آن وجود دارد.
مطالعه بیشتر : شنوایی سنجی نوزاد
دادههای اولیه درباره موضوع نقش استفاده از سمعک به عنوان عاملی در پیشگیری از آلزایمر و بهویژه، دادههای مربوط به تاخیر در شروع زوال عقل، امیدوارکننده به نظر میرسند. کارآزماییهای بالینی که در حال حاضر روی این موضوع در حال انجام هستند، شفافیت بیشتری را در سالهای آتی به ارمغان خواهند آورد.
کاهش شنوایی درمان نشده منجر به کاهش شناختی و آلزایمر می شود.
اگر در درک گفتار دچار مشکل شدهاید یا انجام مکالمههای ساده برایتان مشکل است، فکر نکنید که حتما از زوال عقل رنج میبرید. کمشنوایی دارای علائم مشابه با اختلال شناختی است؛ بنابراین، انجام تستهای منظم شنوایی امری بسیار مهم است.
اگر تایید میکنید که دچار کمشنوایی شدهاید، حتما باید بدانید که احتمال ابتلا به زوال عقل در شما بیشتر از سایر افراد است. اقدامات پیشگیرانه را تا حد ممکن انجام بدهید؛ مثلا، انتخاب سبک زندگی سالم، استفاده از سمعک، مصرف داروها طبق توصیه پزشک و فعال بودن و حضور در اجتماعی (سمعکها به شما کمک میکنند!).
مطالعه بیشتر : شنوایی سنجی در منزل
آیا کاهش شنوایی زوال عقل را شدت و افزایش میبخشد؟
به نظر میرسد کاهش شنوایی برخی از قسمتهای مغز را که مسئول انجام واکنشهای شنوایی هستند، منقبض میکنند. در پژوهشی که به سرپرستی جاناتان پیل – دانشگاه واشنگتن در سنت لوئیس – انجام شده است، از میانسالان اسکن مغزی به عمل آمد و این کار در حالی انجام شد که آنها به جملههایی با پیچیدگیهای متفاوت گوش میدادند. همچنین، آنها در تستهایی شرکت کردند که «ماده خاکستری» مغز آنها را اندازهگیری میکرد. ماده خاکستری منطقهای از مغز است که درگیر فعالیتهایی نظیر کنترل عضلهها و درک حسی مانند بینایی و شنوایی، بهیادسپاری، احساسات، گفتار، تصمیمگیری و خود-کنترلی است.
مطالعه بیشتر : تجویز سمعک در منزل در کرج
آشکار شد که نورونها (سلولهای مغزی) در افراد مبتلا به کمشنوایی در هنگام تمرکز روی جملات پیچیده، فعالیت کمتری دارند. آنها در مناطق شنوایی هم ماده خاکستری کمتری داشتند. این اثرات ممکن است با گذشت زمان تشدید یا با افزایش سن تحریک شوند: پیل در پژوهشهای دیگری متوجه شد که در انجام کارهای درک گفتار، افراد مسن کمشنوا عملکرد بدتری در مقایسه با جوانان کمشنوا دارند.
مطالعه بیشتر : درمان توانبخشی تعادل در کرج
آیا کاهش شنوایی به زوال عقل ختم میشود؟
مطالعهای که در ژوئیه سال 2021 منتشر شد، حاکی از آن است که احتمال ابتلای افراد کم شنوایی و آلزایمر، به زوال عقل بیشتر از افراد عادی است. این دادهها طی یک دوره 11 ساله اندازهگیری شد.
در پژوهش متفاوتی، تیمی در دانشگاه جان هاپکینز نمرههای اختلال شناختی تقریبا 2،000 سالمند را طی یک دوره ۶ ساله بررسی کرد. آنها به این نتیجه رسیدند که افراد مبتلا به کمشنوایی زوال سریعتری را در مقایسه با دیگران تجربه میکنند. داوطلبان در هنگام شروع پژوهشها از نظر شناختی در وضعیتی عادی به سر میبردند. اما در هنگام پایان این پژوهش، احتمال مشاهده معیارهای «اختلال» شناختی در افراد مبتلا به کمشنوایی 24 درصد بیشتر از افراد دارای شنوایی طبیعی بود.
مطالعه بیشتر : درمان وزوز گوش در کرج
یک پژوهش بزرگ – با استفاده از دادههای بیش از 10،000 مرد 62 ساله و مسنتر – در بازه زمانی هشت ساله انجام شد. مشخص شد که هرچه کمشنوایی در این افراد بیشتر باشد، احتمال اختلال حافظه یا اندیشیدن در طول زمان در این افراد بیشتر است. حتی در صورت متوسط بودن میزان کمشنوایی، احتمال کاهش شناختی در آنها 30 درصد بیشتر از کسانی بود که مشکل کمشنوایی نداشتند. در صورت ابتلا به کمشنوایی متوسط یا شدید، ریسک در این افراد بهترتیب 42 و 52 درصد بیشتر بود. (در سن 80 سالگی یا مسنتر، کمشنوایی متوسط شایعتر از کمشنوایی خفیف است.)
دکتر شارون کورهان، پزشک و اپیدمیولوژیست در بیمارستان زنان و بیرگام در بوستون، که هدایت این پژوهش را بر عهده داشت، گفت که وی قصد دارد پژوهشهای بیشتری را با حضور زنان و جمعیت جوانتر انجام دهد.
مطالعه بیشتر : سنجش شنوایی نوزاد
سرانجام، گروهی از Salt Lake City به این نتیجه رسید که از میان نزدیک به 4500 سالمند ، 16.3 درصد از افراد مبتلا به کمشنوایی دچار زوال عقل شدهاندهمچنین، این اختلال در افراد دچار کمشنوایی با سرعت بیشتری رشد میکند. به طور میانگین، بیش از یک دهه طول میکشد تا زوال عقل در گروه مبتلا به کمشنوایی شکل بگیرد.
وزوز گوش و آلزایمر
درباره وزوز گوش و آلزایمر چطور؟
بیماری آلزایمر در بین افرادی دچار وزوز گوش شایعتر است تا در افرادی که چنین چیزی را تجربه نمیکنند. این موضوع حداقل در یک پژوهش به اثبات رسیده است. در پژوهش فوق که در تایوان انجام شد، آلزایمر در 3.1 ٪ از بیماران مبتلا به وزوز گوش طی یک دوره 10 ساله شکل گرفت و رشد کرد؛ این آمار در مقایسه با آمار دو درصدی کسانی به دست آمده است که گوششان وزوز نمیکند. با این حال، دانشمندان چرایی وجود این رابطه را نمیدانند و برای پاسخ به این پرسش باید پژوهشهای بیشتری انجام گیرد.
مطالعه بیشتر : درمان نوریت دهلیزی
آیا سمعکها از بروز کاهش شناختی جلوگیری میکنند؟
متاآنالیز 31 پژوهش شواهد قانعکنندهای به دست آورده است که ثابت میکنند سمعکها و ایمپلنتهای حلزون با ریسک کمتر ابتلا به آلزایمر رابطه دارد. این پژوهش در دسامبر سال 2022 در ژورنال انجمن پزشکی آمریکا – نورولوژی (American Medical Association-Neurology) منتشر شد.
پژوهشگران به این نکته توجه داشته باشند که نتایج جدید «این نکته بسیار مهم را به ما یادآوری میکنند که شواهد فراوانی وجود دارند که از وجود رابطه بین کمشنوایی و کاهش شناختی/زوال عقل حمایت میکنند.»
مطالعه بیشتر : خرید سمعک در کرج
چون سمعکها به اجتماعی ماندن انسانها کمک میکنند، از فرو رفتن آنها به انزوا هم جلوگیری میکنند.
پژوهش مشاهدهای بسیار گستردهای به طور جداگانه به این نتیجه رسید که سمعکها شروع اختلال شناختی و زوال عقل را و نیز، افسردگی، انزوای اجتماعی و سقوط منجر به آسیب را به تأخیر میاندازند.
مطالعه بیشتر : باتری سمعک
درمان کم شنوایی و آلزایمر و تجویز سمعک با کلینیک پارس. در خدمت شما هستیم.
سمعک و زوال حافظه
همچنین، پژوهش بزرگ دیگری در سال 2018 انجام شد که نتایج حاصل از مطالعه بیش از 2،000 آمریکایی در سن 50 سال و بالاتر را تجزیه و تحلیل کرد. این افراد هر دو سال یک بار و به مدت ۱۸ سال در تست حافظه شرکت میکردند. در میان کسانی که در طول این مسیر نیازمند به استفاده از سمعک میشوند، شواهد حاکی از آن است که استفاده از سمعک از سرعت زوال حافظه میکاست.
مطالعه بیشتر : درمان سرگیجه میگرنی
کمشنوایی زندگی را، با وجود بیماریهایی چون آلزایمر، حتی چالشبرانگیزتر هم میکند. به افراد کم شنوایی که در حال حاضر دچار زوال عقل هستند، توصیه میشود از سمعکها یا سایر دستگاههای شنوایی استفاده کنند تا کیفیت زندگی خود را بهبود ببخشند و ارتباطات آسانتری برقرار کنند.
اگر شما سرپرست/پرستار شخصی مبتلا به آلزایمر یا هر بیماری مشابهی هستید که بر ذهن تأثیر میگذارد. عاقلانهترین کار آن است که درباره بهترین دستگاه شنوایی برای وی پرسوجو کنید. متخصصین شنوایی نیز در این سفر همراه شما هستند؛ چرا که آنها جدیدترین محصولات را میشناسند و میدانند کدام یک از آنها میتواند برای عزیزان شما موثر باشد. همچنین، میتوانید درباره نیازها، عادات و تواناییهای خاص بیمار با متخصص مراقبت شنوایی گفتگو کنید.
مطالعه بیشتر : درمان کم شنوایی در کرج
درمان کم شنوایی و آلزایمر
اگر برای حل مشکل کم شنوایی و آلزایمر به کمک نیاز دارید.
وهمینطور اگر متوجه بروز مشکلاتی در قدرت شنوایی خودتان یا عزیزانتان شدهاید، کار را به تأخیر نیندازید. سمعک کمک میکند تا همچنان در اجتماع حضور داشته باشند و از انزوای اجتماعی دور بمانند؛ انزوای اجتماعی مشکلی رایج در میان افراد مبتلا به کمشنوایی است.
مطالعه بیشتر : کم شنوایی و حس عصبی
شما میتوانید جهت درمان کم شنوایی و آلزایمر با یکی از راههای ارتباطی مرکز شنوایی و تعادل پارس تماس بگیرید.
۰۲۶۳۳۲۲۵۱۳۶۸ || ۰۹۱۹۳۶۳۶۱۰۱
درود بر شما مادر بزرگ من مدتی هست که دچار اختلالات فراموشی میشه البته ایشون سالهاست کم شنوا هم هستن. مطالبتون درباره ارتباط با کم شنوایی و الزایمر خیلی مفید بود متشکرم